Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Otrębowe babeczki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 12 osób


Składniki

  • 80 g  otrębów owsianych
  • 100 g  sera białego z niebieską pleśnią
  • 120 g  masła
  • 140 ml  mleka
  • 2 sztuki jajka
  • 200 g  mąki
  • 2 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • 12 sztuk brukselek
  • 100 g  drobno pokrojonego boczku wędzonego
  • 6 sztuk suszonych pomidorów z oliwy

Sposób przyrządzania:

  1. Brukselki oczyść, blanszuj w osolonej wodzie przez 3-4 minuty. Przepłucz na sicie zimną wodą.
  2. Mąkę wymieszaj z solą i otrębami. Roztopione masło połącz z mlekiem i jajkami. Wymieszaj z suchymi składnikami, dodaj boczek i pokruszony ser.
  3. Foremkę na 12 muffinek wyłóż papilotkami, napełnij ciastem do 2/3 wysokości. Na każdej babeczce ułóż połówkę suszonego pomidora i brukselkę. Lekko dociśnij.
  4. Piecz 25-30 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE