Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 osoby
Składniki
- 1 szklanka mleko
- 2-3 łyżki płatki owsiane
- 10 sztuk truskawki
- 1 łyżeczka cukier
lub miód - 2 łyżki płatki migdałów
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pokrój w kostkę 5 truskawek. Wsyp do rondelka płatki owsiane i zalej je mlekiem.
- Gotuj przez 1-2 minuty od momentu zagotowania. Płatki migdałów praż w piekarniku ustawionym na 160 °C przez 5 minut.
- Gotową owsiankę wymieszaj z truskawkami pokrojonymi w kostkę.
- Nałóż danie do miseczki. Pozostałe truskawki pokrój na pół i udekoruj nimi owsiankę.
- Posyp całość uprażonymi płatkami migdałowymi.
Źródło przepisu: Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"