Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Owsianka z migdałami i truskawkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Jeśli wolisz jeść owsiankę na zimno, zalej płatki owsiane mlekiem i zostaw je na noc w lodówce. Zmiękną na tyle, że gotowanie ich nie będzie potrzebne.

1 porcja dla: 1 osoby


Składniki

  • 1 szklanka  mleko
  • 2-3 łyżki  płatki owsiane
  • 10 sztuk  truskawki
  • 1 łyżeczka  cukier
    lub miód
  • 2 łyżki  płatki migdałów

Sposób przyrządzania:

  1. Pokrój w kostkę 5 truskawek. Wsyp do rondelka płatki owsiane i zalej je mlekiem.
  2. Gotuj przez 1-2 minuty od momentu zagotowania. Płatki migdałów praż w piekarniku ustawionym na 160 °C przez 5 minut.
  3. Gotową owsiankę wymieszaj z truskawkami pokrojonymi w kostkę.
  4. Nałóż danie do miseczki. Pozostałe truskawki pokrój na pół i udekoruj nimi owsiankę.
  5. Posyp całość uprażonymi płatkami migdałowymi.


Źródło przepisu: Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 22


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE