Dzisiaj jest: Czwartek, 01.10.2020 Imieniny: Danuty i Remigiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Paczuszki francuskie z jajkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 42 dag  gotowanego ciasta francuskiego
  • 9 sztuk jajek
  • 3 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka  posiekanego rozmarynu
  • 35 dag  pieczarek
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  bułki tartej
  • 2 łyżki  masła
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • 1 sztuka żółtko
  • 1 łyżka  mleka

Sposób przyrządzania:

  1. 8 jajek ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek. Obrane cebulę i pieczarki posiekaj i podduś na maśle, aż powstały sok wyparuje.
  2. Ostudź, wymieszaj z surowym jajkiem, natką, rozmarynem, bułką tartą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.
  3. Rozmrożone ciasto pokrój na 8 kwadratów. Na środek każdego nałóż porcję farszu i jedno jajko na twardo. Rogi ciasta podnieś do góry i sklej po przekątnej.
  4. Gotowe paczuszki ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, posmaruj żółtkiem wymieszanym z mlekiem i piecz na złoty kolor w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE