Dzisiaj jest: Sobota, 06.06.2020 Imieniny: Pauliny i Laury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Parmeńskie koszyczki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 12 osób


Składniki

  • 24 plastry  szynki parmeńskiej
  • 200 g  kaszy gryczanej
  • 200 g  sera pleśniowego srebrzystego
  • 1 sztuka jajko
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę gryczaną ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Starty na tarce ser wymieszaj z kaszą, jajkiem i posiekaną natką pietruszki. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  2. Blaszkę do pieczenia muffinek wyłóż szynką (2 plasterki na jedną muffinkę), tak aby wystawały ponad brzegi formy.
  3. Przygotowane babeczki napełnij nadzieniem serowym. Piecz 15-20 minut w temperaturze 165 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE