Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pasta z bakłażana


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Podawać z podpieczonym chlebem i odrobiną oliwy.

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki  bakłażan
  • 3 ząbki  czosnek
  • 1/2 pęczki  natka pietruszki
  • 1/2 łyżeczki  ostra papryka
  • 1 łyżka  olej sezamowy
  • 1 łyżeczka  sok z cytryny
  • 3 łyżki  oliwa z oliwek
  • 1 szczypta  sól
  • 1 szczypta  pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pokrój bakłażany na ćwiartki i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 20 minut (aż skórka się przyrumieni).
  2. Czosnek zawinięty w folię aluminiową również włóż do piekarnika.
  3. Wyjmij bakłażany z piekarnika, poczekaj aż ostygną i obierz ze skórki.
  4. Obrane warzywa włóż do wysokiego naczynia. Dodaj pieczony czosnek, oliwę, olej sezamowy, sok z cytryny oraz przyprawy do smaku. Całość zmiksuj na gładką masę.


Źródło przepisu: ,,Pyszne 25''


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 10


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE