Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego
2 sztuki duże surowe kiełbasy
3 sztuki jajka
1 łyżka musztardy
majeranek
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Dwa jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój w ósemki.
- Mięso z kiełbasy wyciągnij z osłonek, posmaruj musztardą, przypraw do smaku solą i pieprzem.
- Ciasto rozłóż na stolnicy, rozwałkuj, wykrój 16 kółek i średnicy 7 cm.
- Ósemki jajek oblep mięsem na kształt klopsików. Na połowie krążków ciasta połóż klopsiki i przykryj pozostałymi krążkami. Brzegi ciasta dociśnij widelcem.
- Paszteciki posmaruj rozkłóconym pozostałym jajkiem i posyp majerankiem. Piecz 30-35 minut w temperaturze 160 st. C.
Źródło przepisu: Poradnik Smakosza