Dzisiaj jest: Poniedziałek, 08.03.2021 Imieniny: Beatyi



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Paszteciki z kiełbasą i jajkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 2 sztuki duże surowe kiełbasy
  • 3 sztuki jajka
  • 1 łyżka  musztardy
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Dwa jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój w ósemki.
  2. Mięso z kiełbasy wyciągnij z osłonek, posmaruj musztardą, przypraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Ciasto rozłóż na stolnicy, rozwałkuj, wykrój 16 kółek i średnicy 7 cm.
  4. Ósemki jajek oblep mięsem na kształt klopsików. Na połowie krążków ciasta połóż klopsiki i przykryj pozostałymi krążkami. Brzegi ciasta dociśnij widelcem.
  5. Paszteciki posmaruj rozkłóconym pozostałym jajkiem i posyp majerankiem. Piecz 30-35 minut w temperaturze 160 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE