Dzisiaj jest: Środa, 03.06.2020 Imieniny: Leszka i Kłotyldy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Pieczarki faszerowane serem i szynką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 40 sztuk małych pieczarek (ok. 600 g)
  • 200 g  szynki
  • 2 sztuki szalotki
  • 1/2 sztuki papryki
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 50 g  żółtego sera
  • 2 sztuki żółtka
  • 1 łyżka  tartej bułki
  • 4 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki umyj i osusz. Odetnij nóżki, kapelusze ułóż na natłuszczonej blasze i piecz 10 minut.
  2. Ser zetrzyj na tarce. Szynkę, szalotki, paprykę i nóżki pieczarek posiekaj drobno i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj do nich posiekany szczypiorek, żółtka, ser i bułkę tartą. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.
  3. Napełnij farszem 20 kapeluszy pieczarek, przykryj pozostałymi kapeluszami i zepnij wykałaczkami.
  4. Ułóż na blasze i piecz 10 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE