Dzisiaj jest: Niedziela, 23.01.2022 Imieniny: Ildefonsa i Rajmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Pikantna przystawka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 6 sztuk dużych plastrów szynki
  • 4 sztuki jajka
  • 2 łyżki  majonezu
  • 2 łyżki  łagodnego chrzanu
    Do dekoracji
  • kilka liści zielonej sałaty
  • kilka rzodkiewek
  • natka pietruszki
  • 1 łyżka  żelatyny
  • cytryna

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz. 3 jajka pokrój na połówki, czwarte na ćwiartki.
  2. Plasterki szynki rozłóż na desce, każdy posmaruj niewielką ilością chrzanu wymieszanego z majonezem. Na wierzchu ułóż połówkę jajka, szynkę zawiń w rożek.
  3. Na półmisku ułóż umyte i osuszone liście sałaty. Na nich ułóż ruloniki z szynki.
  4. Z żelatyny przygotuj galaretę według przepisu na opakowaniu, odstaw do zastygnięcia. Zastygniętą żelatynę pokrój w kostkę i ułóż na szynce.
  5. Potrawę udekoruj ćwiartkami jajka, pokrojonymi rzodkiewkami i natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Najlepsze Wielkanocne Przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE