Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pikantne koszyczki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Podajemy gorące.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 8 plastrów  mortadela
  • olej
    i smalec, pół na pół do smażenia
    Farsz:
  • 10 dag  boczek wędzony
    plasterki
  • 2 łyżki  olej
  • 1 puszka  groszek konserwowy
  • 2 sztuki  pomidory
  • 2 łyżki  keczup
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • papryka (przyprawa)
    do smaku
  • koperek
    posiekany

Sposób przyrządzania:

  1. pokrojony w kostkę boczek smażymy na oleju, aż stanie się rumiany, delikatny i kruchy.
  2. Skwarki wyjmujemy łyżką cedzakową, a na powstałym tłuszczu podsmażamy obrane ze skórki, pozbawione pestek pomidory.
  3. Gdy się lekko podpróżą, dodajemy odsączony groszek, keczup i przyprawiamy do smaku.
  4. Na dobrze rozgrzanym tłuszczu podsmażamy plasterki mortadeli.
  5. Gdy się utworzą ,,koszyczki", przekładamy je na półmisek, napełniamy farszem, posypujemy skwarkami oraz koperkiem.



Przepis dodany przez:

Posty : 1

Przepisy: 58


Zobacz więcej na temat:

przepisy na przystawki i zakąski


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE