Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- 16 sztuk średniej wielkości pomidorów
- 1/3 sztuki puszki groszku
- 3 sztuki parówki
- 100 g żółtego sera
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Parówki zmiksuj blenderem lub zmiel. Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Groszek odsącz z zalewy.
- Pomidory umyj i osusz. Odetnij z każdego kapelusik i wydrąż łyżeczką miąższ tak, aby nie uszkodzić skórki.
- Wydrążone pomidory oprósz solą i połóż otworem do dołu, by wypłynął z nich nadmiar soku.
- Zmielone parówki wymieszaj z serem i groszkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj majonez, wymieszaj.
- Napełnij pomidory farszem i przykryj odciętymi kapelusikami.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka