Dzisiaj jest: Czwartek, 13.08.2020 Imieniny: Hipolita i Diany



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Pomidorki z boczkowym farszem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 100 g  parzonego boczku
  • 1 opakowanie  pomidorków koktajlowych
  • kawałek żółtego sera
  • 2 sztuki zielone cebulki
  • majonez
  • pieprz czarny
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Plastry boczku podsmaż na suchej patelni, żeby się wytopiły. Zdejmij z patelni i odsącz ręcznikiem papierowym z nadmiaru tłuszczu.
  2. Zetnij czubki pomidorków i ostrożnie wydrąż miąższ.
  3. Na tarce o drobnych oczkach zetrzyj żółty ser. Dodaj pokruszony na dość małe kawałki boczek oraz drobno posiekaną cebulę. Dopraw wszystko majonezem oraz czarnym pieprzem i solą, wymieszaj.
  4. Wypełnij pomidorki przygotowanym farszem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE