Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
100 g parzonego boczku
1 opakowanie pomidorków koktajlowych
kawałek żółtego sera
2 sztuki zielone cebulki
majonez
pieprz czarny
sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Plastry boczku podsmaż na suchej patelni, żeby się wytopiły. Zdejmij z patelni i odsącz ręcznikiem papierowym z nadmiaru tłuszczu.
- Zetnij czubki pomidorków i ostrożnie wydrąż miąższ.
- Na tarce o drobnych oczkach zetrzyj żółty ser. Dodaj pokruszony na dość małe kawałki boczek oraz drobno posiekaną cebulę. Dopraw wszystko majonezem oraz czarnym pieprzem i solą, wymieszaj.
- Wypełnij pomidorki przygotowanym farszem.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka