Dzisiaj jest: Niedziela, 22.05.2022 Imieniny: Julii i Heleny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Pomidorki z boczkowym farszem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 100 g  parzonego boczku
  • 1 opakowanie  pomidorków koktajlowych
  • kawałek żółtego sera
  • 2 sztuki zielone cebulki
  • majonez
  • pieprz czarny
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Plastry boczku podsmaż na suchej patelni, żeby się wytopiły. Zdejmij z patelni i odsącz ręcznikiem papierowym z nadmiaru tłuszczu.
  2. Zetnij czubki pomidorków i ostrożnie wydrąż miąższ.
  3. Na tarce o drobnych oczkach zetrzyj żółty ser. Dodaj pokruszony na dość małe kawałki boczek oraz drobno posiekaną cebulę. Dopraw wszystko majonezem oraz czarnym pieprzem i solą, wymieszaj.
  4. Wypełnij pomidorki przygotowanym farszem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE