Przygotowanie:
Kuchnia:
arabska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
100 g kaszki kuskus
200 g pieczarek
500 ml bulionu
1 sztuka mała cebula
2 łyżki oleju
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2-3 łyżki kremu balsamicznego
garść posiekanej natki pietruszki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pieczarki oczyść, przetnij wzdłuż na pół, obtocz w kremie balsamicznym i marynuj minimum godzinę. Potem nadziej je na patyki do szaszłyków, rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skrop pozostałą marynatą. Piecz 30-40 minut w temperaturze 190 st. C.
- Na rozgrzanym oleju podduś drobno posiekaną cebulę. Dodaj koncentrat pomidorowy i bulion. Zagotuj, zdejmij z ognia, wrzuć kuskus, dokładnie wymieszaj i przykryj na 5 minut.
- Gotowy kuskus wymieszaj z natką i podawaj z szaszłykami. Całość oprósz świeżo zmielonym pieprzem.
Źródło przepisu: Pani Domu poleca