Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 8 osób
Składniki
- 8 sztuk średnich pomidorów
- 8 sztuk jajek
- 1 sztuka ogórek kiszony
- 4 sztuki rzodkiewki
- 10 dag kabanosów
- 8 łyżeczek majonezu
- pieprz
- rzeżucha
- dowolna sałata
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka ugotuj na twardo. Ostudź i obierz ze skorupek. Natnij w trzech miejscach.
- Rzodkiewki, ogórki i kabanosy pokrój w plasterki. Włóż w nacięcia w jajkach.
- Odetnij wierzch pomidorów, wydrąż miąższ. W środek każdego pomidora włóż po łyżeczce majonezu, posyp pieprzem, włóż jajka, wokół jajek powtykaj rzeżuchę.
- Półmisek wyłóż sałatą, ułóż pomidory i podawaj.
Źródło przepisu: Poradnik Domowy