Dzisiaj jest: Czwartek, 04.06.2020 Imieniny: Karola i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Pomidory faszerowane jajkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 8 sztuk średnich pomidorów
  • 8 sztuk jajek
  • 1 sztuka ogórek kiszony
  • 4 sztuki rzodkiewki
  • 10 dag  kabanosów
  • 8 łyżeczek  majonezu
  • pieprz
  • rzeżucha
  • dowolna sałata

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo. Ostudź i obierz ze skorupek. Natnij w trzech miejscach.
  2. Rzodkiewki, ogórki i kabanosy pokrój w plasterki. Włóż w nacięcia w jajkach.
  3. Odetnij wierzch pomidorów, wydrąż miąższ. W środek każdego pomidora włóż po łyżeczce majonezu, posyp pieprzem, włóż jajka, wokół jajek powtykaj rzeżuchę.
  4. Półmisek wyłóż sałatą, ułóż pomidory i podawaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE