Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 3 sztuki burak czerwony
- 200 g ser kozi
biały - kiełki rzodkiewki
- 4 łyżki miód
jasny - 2 łyżki rozmaryn
- 1/2 sztuki chili papryczka
mała - sól
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Buraki dokładnie umyj, osusz i owiń w folię aluminiową. Tak przygotowane piecz w piekarniku przez 60 minut w 190 st. C.
- Warzywa ostudź i obierz ze skórki. Buraki pokrój w cienkie plasterki i delikatnie oprósz solą.
- Plasterek buraka posmaruj kozim serem, przykryj drugim talarkiem, na który również nałóż nieco sera. Kontynuuj do wyczerpania składników.
- Miód z dodatkiem chili i rozmarynu podgrzewaj na patelni przez kilka minut.
- Gdy sos przestygnie, polej nim przygotowane przystawki i udekoruj kiełkami. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku