Dzisiaj jest: Sobota, 03.12.2022 Imieniny: Franciszka i Ksawerego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Przystawka z musem z awokado i łososiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 150 g  wędzonego łososia norweskiego
  • 2 sztuki dojrzałe awokado
  • 1 sztuka świeży ogórek
  • 1 sztuka cytryna
  • 1 łyżka  świeżej mięty + kilka listków do ozdoby
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Plastry łososia pokrój w poprzek włókien w paseczki. Posiekaj miętę. Cytrynę umyj, osusz i podziel na dwie części. Ogórek obierz, usuń pestki, a następnie pokrój w drobną kostkę.
  2. Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę i wydrąż miąższ. Skrop sokiem z połowy cytryny. Zmiksuj na gładko, dopraw do smaku solą i pieprzem. Wmieszaj miętę.
  3. Do naczynia nakładaj kolejno: mus z awokado, kawałki łososia (odłóż 6 plasterków do ozdoby) i ogórek. Wierzch udekoruj łososiem, cytryną i listkiem mięty. Oprósz pieprzem. Do momentu podania przechowuj w lodówce.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE