Dzisiaj jest: Niedziela, 06.10.2024 Imieniny: Artura i Brunona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Rolada serowa z szynką i papryką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  sera żółtego w kawałku
  • 200 g  sera z niebieską pleśnią
  • 200 g  twarogu śmietankowego
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 100 g  szynki w kawałku

Sposób przyrządzania:

  1. Ser żółty włóż do szczelnej folii i podgrzewaj w rondelku z wodą do uzyskania konsystencji miękkiej plasteliny.
  2. Starty na tarce ser z niebieską pleśnią utrzyj razem z twarogiem. Dodaj pokrojoną w słupki paprykę i pokrojoną w drobną kostkę szynkę. Wymieszaj.
  3. Gdy ser będzie miękki, wyłóż go na folię aluminiową i cienko rozwałkuj. Rozsmaruj na nim przygotowany wcześniej farsz twarogowy.
  4. Zwiń w miarę ściśle roladę, owiń w folię i wstaw do lodówki na około 3 godziny. Po schłodzeniu roladę pokrój w plastry.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE