Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- 400 g sera żółtego w kawałku
- 200 g sera z niebieską pleśnią
- 200 g twarogu śmietankowego
- 1 sztuka żółta papryka
- 1 sztuka czerwona papryka
- 100 g szynki w kawałku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ser żółty włóż do szczelnej folii i podgrzewaj w rondelku z wodą do uzyskania konsystencji miękkiej plasteliny.
- Starty na tarce ser z niebieską pleśnią utrzyj razem z twarogiem. Dodaj pokrojoną w słupki paprykę i pokrojoną w drobną kostkę szynkę. Wymieszaj.
- Gdy ser będzie miękki, wyłóż go na folię aluminiową i cienko rozwałkuj. Rozsmaruj na nim przygotowany wcześniej farsz twarogowy.
- Zwiń w miarę ściśle roladę, owiń w folię i wstaw do lodówki na około 3 godziny. Po schłodzeniu roladę pokrój w plastry.
Źródło przepisu: Pani Domu poleca