Dzisiaj jest: Wtorek, 05.03.2024 Imieniny: Fryderyka i Wacława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Roladki serowo-łososiowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  sera pleśniowego srebrzystego
  • 100 g  sera pleśniowego błękitnego
  • 150 g  wędzonego łososia w plastrach
  • 2-3 łyżki  śmietany 18%
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Sery utrzyj na gładką masę ze śmietaną. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  2. Na pojedyncze plastry łososia nałóż niezbyt grubą warstwę masy serowej.
  3. Delikatnie zwiń łososia w roladki. Pokrój na 1-centymetrowe plasterki. Podawaj z rukolą i oliwkami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE