Dzisiaj jest: Poniedziałek, 28.09.2020 Imieniny: Marka i Wacława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sardynki a la Hotel Grand


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Podajemy nie później niż 15 minut po przygotowaniu.

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • 24 sztuki  ziemniaki
    4 sztuki na porcję
  • 1 łyżka  ocet winny
  • 1 łyżka  woda
    przegotowana
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 1 szklanka  majonez
  • 1 łyżka  korniszony
    posiekane
  • 6 plastrów  pomidory
  • 1 puszka  sardynki w oliwie
  • 1 sztuka  zielenina

Sposób przyrządzania:

  1. Otarte ze skórki ziemniaki gotujemy, uważając, by się nie rozpadły, cedzimy, kroimy w cząstki jak pomarańcze, układamy w miseczce, kropimy octem winnym wymieszanym z wodą, oprószamy przyprawami, dodajemy korniszony i majonez.
  2. Na porcjowych talerzykach rozkładamy plastry pomidora, na każdy nakładamy, w równych ilościach, sałatkę, na niej, delikatnie wciskając, odsączoną z oliwy sardynkę. Całość przybieramy zieleniną.



Przepis dodany przez:

Posty : 2

Przepisy: 28


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE