Dzisiaj jest: Niedziela, 20.09.2020 Imieniny: Filipiny i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sardynki w pikantnym sosie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Podajemy zaraz po przygotowaniu.

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 puszka  sardynka
    w oliwie
  • 4 liście  sałata
  • 1 sztuka  zielenina
    Sos:
  • 1/2 szklanki  majonez
  • 2 łyżki  śmietana kwaśna
  • 1 szklanka  ser żółty
    utarty
  • 1 łyżeczka  musztarda
  • sól
    do smaku
  • pieprz biały
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Majonez łączymy ze śmietaną, dodajemy ser, składniki dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku.
  2. Sos powinien mieć wyraźny, ale delikatny smak, by nie stłumił specyficznego smaku sardynek.
  3. Na liściu sałaty układamy odsączone z oliwy sardynki, zalewamy obficie sosem, przybieramy zieleniną.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 34


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE