Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Śledź w śmietanie z ziemniakami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże ziemniaki
  • 4 sztuki duże płaty śledziowe
  • 1 sztuka winne jabłko
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 1/2 szklanki  śmietany 18%
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki dokładnie wyszoruj, osusz, owiń w folię aluminiową i piecz 40 minut w temperaturze 200 st. C.
  2. Filety śledziowe wymocz w zimnej wodzie, osusz. Każdy filet przekrój na 3 kawałki.
  3. Cebulę obierz i pokrój w cienkie półplasterki. Jabłko umyj, osusz i pokrój w drobną kostkę. Śmietanę wymieszaj z cebulką i jabłkiem.
  4. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dodaj śledzie i wymieszaj.
  5. Upieczone ziemniaki wyjmij z folii. Odetnij wierzch, obłóż sałatką śledziową.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE