Dzisiaj jest: Sobota, 28.05.2022 Imieniny: Augustyna i Jaromira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Ślimaczki łososiowo-serowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 250 g  wędzonego łososia
  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 270 g  sera feta
  • 100 g  orzechów włoskich
  • papilotki

Sposób przyrządzania:

  1. Ser feta wymieszaj z łuskanymi orzechami.
  2. Rozwiń ciasto, ułóż na całym płacie łososia, a ser feta na dole i na górze na szerokość 4 cm.
  3. Zwiń roladę, owiń ją papierem i włóż na 30 minut do lodówki.
  4. Po tym czasie wyjmij roladę z lodówki, pokrój na kawałki o szerokości 4 cm.
  5. Włóż je do papilotek i piecz 30 minut w 200 st. C.
  6. Gotowe ślimaczki podawaj z sosem chrzanowo-jogurtowym i ogórkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE