Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ślimaczki łososiowo-serowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 250 g  wędzonego łososia
  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 270 g  sera feta
  • 100 g  orzechów włoskich
  • papilotki

Sposób przyrządzania:

  1. Ser feta wymieszaj z łuskanymi orzechami.
  2. Rozwiń ciasto, ułóż na całym płacie łososia, a ser feta na dole i na górze na szerokość 4 cm.
  3. Zwiń roladę, owiń ją papierem i włóż na 30 minut do lodówki.
  4. Po tym czasie wyjmij roladę z lodówki, pokrój na kawałki o szerokości 4 cm.
  5. Włóż je do papilotek i piecz 30 minut w 200 st. C.
  6. Gotowe ślimaczki podawaj z sosem chrzanowo-jogurtowym i ogórkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE