Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 250 g wędzonego łososia
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 270 g sera feta
- 100 g orzechów włoskich
- papilotki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ser feta wymieszaj z łuskanymi orzechami.
- Rozwiń ciasto, ułóż na całym płacie łososia, a ser feta na dole i na górze na szerokość 4 cm.
- Zwiń roladę, owiń ją papierem i włóż na 30 minut do lodówki.
- Po tym czasie wyjmij roladę z lodówki, pokrój na kawałki o szerokości 4 cm.
- Włóż je do papilotek i piecz 30 minut w 200 st. C.
- Gotowe ślimaczki podawaj z sosem chrzanowo-jogurtowym i ogórkiem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka