Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ślimaczki z ciasta francuskiego


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 2 opakowania  ciasta francuskiego
  • 16 sztuk plasterków salami
  • 150 g  żółtego sera
  • 3 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka  oregano
  • 450 g  mrożonego szpinaku
  • 130 g  sera feta
  • 3 ząbki  czosnku
  • 2 łyżki  śmietany 18%
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Szpinak podsmaż na patelni, poczekaj, aż woda odparuje. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę oraz pokruszoną fetę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj, by składniki się połączyły. Masę szpinakową odstaw do ostygnięcia.
  2. 1/3 sera zetrzyj na tarce, a resztę pokrój w cienkie plasterki.
  3. Rozłóż płat ciasta francuskiego, posmaruj go koncentratem i posyp oregano. Ułóż plasterki salami, a na nich pokrojony w plasterki ser żółty i zawiń ciasto w rulon.
  4. Drugi płat ciasta posmaruj masą szpinakową, posyp tartym serem i zwiń w roladę.
  5. Gotowe rulony pokrój w plastry o grubości około 2 cm i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 15 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE