Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
50 g sera białego z niebieską pleśnią
50 g kaszy jęczmiennej
300 g suszonych śliwek
300 g wędzonego boczku w plastrach
1 sztuka kieliszek wytrawnego wina
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kaszę jęczmienną ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Śliwki sparz na sicie, a następnie namocz na kilka minut w winie i odsącz.
- Ser zetrzyj na tarce i połącz z ugotowaną kaszą. Dopraw do smaku solą i pieprzem do smaku.
- Śliwki nadziej farszem i zawiń w boczek. Zapiekaj 15-20 minut w temperaturze 180-190 st. C, do uzyskania złotego koloru boczku.
Źródło przepisu: Pani Domu poleca