Dzisiaj jest: Sobota, 24.09.2022 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Sufleciki brokułowe z jajkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka mały kalafior
  • 1 sztuka brokuł
  • 4 sztuki jajka
  • 1 sztuka białko
  • 2 łyżki  mąki ziemniaczanej
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuły i kalafior ugotuj, odcedź. Następnie dodaj sól, pieprz, szczyptę mielonej gałki muszkatołowej i zmiksuj.
  2. Białko ubij na sztywną pianę, dodaj do zmiksowanych warzyw i delikatnie wymieszaj.
  3. Do miseczek żaroodpornych włóż papkę warzywną i zapiekaj 15 minut w temperaturze 180 st. C.
  4. Następnie wyjmij z piekarnika, na każde wbij po jednym jajku i ponownie wstaw do pieca. Podawaj gdy tylko białko się zetnie.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE