Dzisiaj jest: Środa, 23.09.2020 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sufleciki brokułowe z jajkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka mały kalafior
  • 1 sztuka brokuł
  • 4 sztuki jajka
  • 1 sztuka białko
  • 2 łyżki  mąki ziemniaczanej
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuły i kalafior ugotuj, odcedź. Następnie dodaj sól, pieprz, szczyptę mielonej gałki muszkatołowej i zmiksuj.
  2. Białko ubij na sztywną pianę, dodaj do zmiksowanych warzyw i delikatnie wymieszaj.
  3. Do miseczek żaroodpornych włóż papkę warzywną i zapiekaj 15 minut w temperaturze 180 st. C.
  4. Następnie wyjmij z piekarnika, na każde wbij po jednym jajku i ponownie wstaw do pieca. Podawaj gdy tylko białko się zetnie.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE