Dzisiaj jest: Poniedziałek, 26.09.2022 Imieniny: Justyny i Cypriana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Suszone owoce w boczku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 10 dag  suszonych śliwek
  • 10 dag  suszonych daktyli bez pestek
  • 5 dag  migdałów
  • 5 dag  orzechów
  • 10 dag  chudego wędzonego boczku w cienkich plasterkach
  • 2 łyżki  oleju
  • tabasco
  • mała gałązka rozmarynu

Sposób przyrządzania:

  1. Suszone śliwki i daktyle ponadziewaj migdałami i orzechami. Rozmaryn drobno posiekaj i posyp nim nadziane owoce. Następnie każdy owoc ciasno owiń paskiem wędzonego boczku.
  2. Olej wymieszaj z kilkoma kropelkami tabasco. Posmaruj sosem przygotowane roladki. Następnie ułóż je na tackach do grillowania.
  3. Piecz 10-15 minut, obracając co jakiś czas, by się równomiernie zrumieniły. Podawaj lekko przestudzone.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE