Dzisiaj jest: Czwartek, 20.03.2025 Imieniny: Eufemii i Klaudii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Świderki z ciasta francuskiego i kabanosów


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka płat ciasta francuskiego
  • 300 g  kabanosów
  • 1 sztuka jajko

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto lekko rozwałkuj, a następnie pokrój w paski szerokości 1 cm.
  2. Kabanosy pokrój na długie kawałki, każdy spiralnie owiń paskiem ciasta i posmaruj roztrzepanym jajkiem.
  3. Ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piecz 15 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE