Przygotowanie:
Kuchnia:
śródziemnomorska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1/3 sztuki słoika czarnych oliwek
1/3 sztuki słoika zielonych oliwek
2 ząbki czosnku
3 sztuki gałązki natki pietruszki
2 łyżki oliwy
1 łyżka octu z białego wina
225 g krewetek Black Tiger
2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
1 łyżka masła
sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Oliwki odsącz, przełóż do miski. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną natkę pietruszki, oliwę oraz ocet i wymieszaj. Odstaw na 15-20 minut.
- Krewetki rozmroź, opłucz, osusz. Przypraw solą i mieloną papryką. Następnie usmaż na rozgrzanym maśle, osącz. Nabij na patyczki razem z oliwkami, pozostałe oliwki podawaj osobno.
Źródło przepisu: moje smaki życia