Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sznycelki z gruszkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sznycelki z gruszkami podajemy gorące.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 3 sztuki  gruszki
  • borówki
    smażone
  • 50 dag  wołowina zrazowa
  • 1 sztuka  jajka
  • 1 sztuka  żółtko z jajka
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 1 sztuka  sok z cytryny
  • 1 łyżka  cukier
  • oliwa
  • 6 sztuk  goździki

Sposób przyrządzania:

  1. Obrane gruszki dzielimy na połowę, usuwamy gniazda nasienne. W szerokim, płaskim rondlu zagotowujemy wodę (szklanka+ 2 łyżki) z cukrem i sokiem z cytryny.
  2. Na wrzątek kładziemy przygotowane gruszki, gotujemy przez 8-10 minut na średnim ogniu, aż się zeszklą. Zestawiamy do wychłodzenia.
  3. Wołowinę dwukrotnie przepuszczamy przez maszynkę- mięso powinno być jednolite i gładkie, dodajemy jajko, żółtko oraz przyprawy, całość wyrabiamy, formujemy 6 sznycelków, w środek każdego wciskamy goździk.
  4. Na głębokim, dobrze rozgrzanym tłuszczu smażymy sznycelki przez 5 minut z każdej strony.
  5. Z usmażonych porcji wyjmujemy goździki. Na każdym sznycelku kładziemy napełnioną borówkami połówkę gruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Posty : 2

Przepisy: 28


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE