Dzisiaj jest: Poniedziałek, 01.06.2020 Imieniny: Jakuba i Konrada



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Szynka w galarecie z farszem jajecznym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Szynka w galarecie z farszem jajecznym to przepis na efektowną przekąskę.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 12 plastrów  szynka
  • 10 sztuk  jajka
  • 2 łyżki  chrzan
  • 2 łyżki  majonez
  • 2 szklanki  bulion
  • 3 łyżeczki  żelatyna
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz i posiekaj. Do jajek dodaj musztardę, majonez, szczyptę soli oraz pieprz. Wymieszaj.
  2. Masą jajeczną posmaruj plasterki szynki i zwiń je w rulony. Następnie ułóż na półmisku.
  3. Żelatynę namocz w bulionie i rozpuść na parze. Tężejącą żelatyną polej roladki z szynki i zostaw żeby stężało.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Tyler

Posty : 2

Przepisy: 17


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE