Dzisiaj jest: Niedziela, 17.01.2021 Imieniny: Antoniego i Rościsława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5860

Szynka w galarecie z farszem jajecznym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Szynka w galarecie z farszem jajecznym to przepis na efektowną przekąskę.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 12 plastrów  szynka
  • 10 sztuk  jajka
  • 2 łyżki  chrzan
  • 2 łyżki  majonez
  • 2 szklanki  bulion
  • 3 łyżeczki  żelatyna
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz i posiekaj. Do jajek dodaj musztardę, majonez, szczyptę soli oraz pieprz. Wymieszaj.
  2. Masą jajeczną posmaruj plasterki szynki i zwiń je w rulony. Następnie ułóż na półmisku.
  3. Żelatynę namocz w bulionie i rozpuść na parze. Tężejącą żelatyną polej roladki z szynki i zostaw żeby stężało.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 2

Przepisy: 17


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE