Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
350 g cienkich plasterków szynki konserwowej
4 sztuki posiekane korniszony
4 łyżki posiekanego koperku
1 łyżka musztardy miodowej
1/4 szklanki majonezu
200 g serka homogenizowanego naturalnego
sól
pieprz biały
|
|
Sposób przyrządzania:
- Serek przełóż do miski. Dodaj majonez, musztardę, posiekane korniszony oraz koperek. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj.
- Żelatynę rozpuść w 4 łyżkach wody. Odstaw do przestygnięcia, a następnie wymieszaj z masą serową.
- Plasterki szynki ułóż na folii spożywczej tak, aby na siebie zachodziły. Posmaruj mięso masą serową, po czym zwiń je formując roladę. Boki folii ciasno zawiń. Odstaw do lodówki na 3 godziny.
- Po tym czasie usuń folię, a roladę pokrój na grube plastry. Ułóż na półmisku i udekoruj koperkiem.
Źródło przepisu: Poradnik domowy