Dzisiaj jest: Piątek, 12.08.2022 Imieniny: Klary i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Szynkowe ślimaczki z serem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 350 g  cienkich plasterków szynki konserwowej
  • 4 sztuki posiekane korniszony
  • 4 łyżki  posiekanego koperku
  • 1 łyżka  musztardy miodowej
  • 1/4 szklanki  majonezu
  • 200 g  serka homogenizowanego naturalnego
  • sól
  • pieprz biały

Sposób przyrządzania:

  1. Serek przełóż do miski. Dodaj majonez, musztardę, posiekane korniszony oraz koperek. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj.
  2. Żelatynę rozpuść w 4 łyżkach wody. Odstaw do przestygnięcia, a następnie wymieszaj z masą serową.
  3. Plasterki szynki ułóż na folii spożywczej tak, aby na siebie zachodziły. Posmaruj mięso masą serową, po czym zwiń je formując roladę. Boki folii ciasno zawiń. Odstaw do lodówki na 3 godziny.
  4. Po tym czasie usuń folię, a roladę pokrój na grube plastry. Ułóż na półmisku i udekoruj koperkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE