Dzisiaj jest: Sobota, 27.02.2021 Imieniny: Gabriela i Anastazji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Tartaletki warzywne


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 200 g  cebuli
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 1 sztuka mała cukinia
  • 1 sztuka mały bakłażan
  • 2 sztuki pomidory
  • 300 g  kiełbasy chorizo
  • 250 g  ciasta francuskiego
  • 1 łyżka  oleju
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 łyżka  mąki
  • 2 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • 100 g  masła + do formy

Sposób przyrządzania:

  1. Wszystkie warzywa i czosnek oczyść i pokrój w kostkę. Kiełbasę pokrój w plasterki, podsmaż na oleju i wyjmij z naczynia.
  2. Na tę samą patelnię wrzuć warzywa i czosnek. Mieszając, duś 10 minut. Oprósz mąką, wymieszaj i podsmaż.
  3. Do warzyw dolej koncentrat pomidorowy połączony z 200 ml wody. Mieszając gotuj 3 minuty. Dodaj podsmażoną kiełbasę.
  4. Farsz dopraw do smaku solą oraz pieprzem. 8 foremek do tartaletek (o średnicy 12 cm) posmaruj masłem.
  5. Ciasto francuskie rozwałkuj i pokrój na 8 kwadratów. Wyciętymi kawałkami wyłóż natłuszczone foremki.
  6. Spody posmaruj roztopionym masłem i wyłóż na nie przygotowany farsz. piecz 20 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE