Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Tatar z kawiorem w galarecie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  polędwicy wołowej
  • 2 sztuki żółtka
  • 1 sztuka cebula
  • 2 sztuki ogórki konserwowe
  • 4 sztuki grzybki marynowane
  • 1 łyżka  sosu sojowego
  • pieprz świeżo mielony
  • sól
  • 2 sztuki gałązki szczypiorku
  • 4 łyżki  kawioru czerwonego
  • 1 l  bulionu wołowego
  • 3-4 łyżeczki  żelatyny

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i posiekaj drobno ostrym nożem. Dodaj świeże żółtka, wymieszaj.
  2. Cebulę i grzyby drobno pokrój, ogórki pokrój na trochę większe kawałki. Dodaj wszystko do mięsa, dopraw do smaku, wymieszaj.
  3. Przygotuj wywar na galaretę. Następnie przecedź i rozpuść żelatynę według przepisu na opakowaniu. Odstaw w chłodne miejsce.
  4. W miseczkach ułóż warstwę tatara, posyp posiekanym szczypiorkiem, na wierzch połóż łyżeczkę kawioru. Gdy galareta zacznie gęstnieć, zalej nią porcje i wstaw do lodówki do stężenia.
  5. Podawaj tego samego dnia.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE