Dzisiaj jest: Niedziela, 27.11.2022 Imieniny: Waleriana i Maksymiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Terrina łososiowo-serowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  sera pleśniowego turkusowego
  • 500 g  wędzonego łososia w plastrach
  • 200 g  twarogu śmietankowego
  • 1 sztuka cytryna lub limonka
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Podłużną formę wyłóż przezroczystą folią spożywczą. Plastrami łososia obłóż formę tak, aby wystawały poza brzegi formy.
  2. Ser pleśniowy wymieszaj z twarogiem i dopraw pieprzem. Połowę masy nałóż do formy. Na niej umieść pozostałe plastry łososia i przykryj resztą masy serowej.
  3. Zawiń wystające plastry łososia. Przykryj folią i obciąż, zeby terrina była zwarta. Na wierzchu rozłóż plastry cytryny lub limonki. Wstaw na noc do lodówki.
  4. Przed podaniem terrinę wyjmij z formy, odwiń z folii i pokrój w plastry.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE