Przygotowanie:
Kuchnia:
meksykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 8 osób
Składniki
1 główka sałata rzymska
1 sztuka ogórek zielony
1 łyżka natka pietruszki
posiekana2 łyżki majonez
1 pęczek szczypior
1 łyżka twaróg
miękki4 sztuki pomidory
4 sztuki placki tortilla
300 g serek śmietankowy
100 g szynka drobiowa
sól
do smakupieprz biały
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sałatę rzymską oczyść, porwij na mniejsze kawałki i wrzuć do miski. Ogórek oraz pomidory umyj, osusz, pokrój w kostkę i dodaj do sałaty.
- Warzywa lekko oprósz solą. Następnie dodaj posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj. Wstaw do lodówki. Majonez połącz z miękkim twarogiem, po czym dopraw do smaku solą oraz białym pieprzem.
- Wszystkie placki tortilli pokrój na 4 części. Równomiernie posmaruj je serkiem śmietankowym i doprawionym majonezem. Na każdy kawałek wyłóż plasterek szynki drobiowej i porcję przygotowanych warzyw.
- Tortille z dodatkami zwiń tworząc rożki, a następnie każdy z nich zwiąż szczypiorkiem.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku