Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Tostowe roladki z wędzonym łososiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 4 kromki  chleb tostowy
  • 4 plastry  wędzony łosoś
  • 3 łyżeczki  masło
  • 1 łyżeczka  koperek
    posiekany
  • 1 łyżeczka  jogurt
  • 1/4 łyżeczki  cytryna
  • 2 liście  liść sałaty
  • 1 szczypta  sól

Sposób przyrządzania:

  1. Ze wszystkich kromek chleba poodcinaj skórki. Następnie ostrożnie rozwałkuj cienko kromki za pomocą wałka do ciasta.
  2. Miękkie masło wymieszaj z koperkiem i odrobiną soli. Rozetrzyj na gładką masę.
  3. Każdą kromkę posmaruj masłem koperkowym i połóż na niej po plasterku łososia. Następnie pozwijaj kromki w ciasne roladki i zapiekaj w piekarniku przez 15 minut w 150 st. C.
  4. Gotowe danie podawaj na listkach sałaty z grubym plastrem cytryny oraz jogurtem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE