Dzisiaj jest: Piątek, 03.12.2021 Imieniny: Franciszka i Ksawerego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Tosty francuskie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Tosty podawaj z owocami lub dżemem.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

    Tosty
  • 2 sztuki  jaja
  • 50 g  cukier
    drobny
  • 2 łyżeczki  cukier waniliowy
  • 400 ml  mleko
  • 4 kromki  chałka
    grube
  • 2 łyżki  masło
    Do smarowania
  • dżem
  • owoce

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka rozbij i wymieszaj w głębokim talerzu z cukrem oraz cukrem waniliowym.
  2. Do jajek wlej mleko, mieszając jednocześnie całość rózgą.
  3. Kromki chałki maczaj w mleku z jajami z dwóch stron.
  4. Na patelni rozpuść masło, kromki smaż na małym ogniu ok. 3 minut z każdej strony.



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 9


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE