Dzisiaj jest: Niedziela, 23.01.2022 Imieniny: Ildefonsa i Rajmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Tosty toskańskie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Tosty toskańskie to przepis na smaczne i szybkie śniadanie.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 300 g  sos pesto
  • 10 listków  bazylia
  • 6 kromek  chleb tostowy
  • 12 sztuk  pomidory suszone
    z zalewy
  • 6 plastrów  ser gouda
  • 1 łyżeczka  pomidory suszone
    przyprawa

Sposób przyrządzania:

  1. Chleb posmaruj sosem pesto, posyp częścią posiekanej świeżej bazylii. Na wierzch połóż plaster żółtego sera i ułóż 2 suszone pomidory. Posyp przyprawą.
  2. Piecz w temperaturze 200 st. C, aż ser się roztopi.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 11

Przepisy: 84


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE