Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
400 g sera twarogowego trzykrotnie mielonego
2 łyżeczki startego chrzanu
1/3 łyżeczki startego imbiru
1/2 sztuki czerwonej papryki
1 pęczek szczypiorku
1 pęczek rzodkiewek
3 sztuki plasterki szynki
sól
pieprz
8 sztuk kromek chleba lub bułki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Paprykę, rzodkiewki i szynkę pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek posiekaj.
- Ser wymieszaj z tartym chrzanem i imbirem. Dodaj paprykę, rzodkiewki, szynkę oraz szczypiorek.
- Dopraw pastę twarogową solą i pieprzem. Podawaj z pieczywem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka