Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 8 osób
Składniki
- 250 g ciasta francuskiego
- sól
- kilka listków natki pietruszki + do dekoracji
- 30 g startego parmezanu
- 2 łyżki migdałów
- 1 ząbek czosnku
- 100 g fety
- 4 łyżki oliwy
- 8 sztuk czarnych oliwek
- 8 sztuk pomidorków cherry
|
|
Sposób przyrządzania:
- Z ciasta wytnij kółka, posyp parmezanem i piecz na złoto w temperaturze 200 st. C.
- Liście pietruszki zmiksuj z czosnkiem, migdałami, fetą i oliwą. Posól. Pastę wyciśnij na krążki.
- Na ciastkach ułóż połówki pomidorków oraz oliwek. Udekoruj natką pietruszki.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku