Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 8 osób
Składniki
250 g ciasta francuskiego
sól
kilka listków natki pietruszki + do dekoracji
30 g startego parmezanu
2 łyżki migdałów
1 ząbek czosnku
100 g fety
4 łyżki oliwy
8 sztuk czarnych oliwek
8 sztuk pomidorków cherry
|
|
Sposób przyrządzania:
- Z ciasta wytnij kółka, posyp parmezanem i piecz na złoto w temperaturze 200 st. C.
- Liście pietruszki zmiksuj z czosnkiem, migdałami, fetą i oliwą. Posól. Pastę wyciśnij na krążki.
- Na ciastkach ułóż połówki pomidorków oraz oliwek. Udekoruj natką pietruszki.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku