Dzisiaj jest: Sobota, 13.08.2022 Imieniny: Hipolita i Diany



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Wytrawne przekąski


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 250 g  ciasta francuskiego
  • sól
  • kilka listków natki pietruszki + do dekoracji
  • 30 g  startego parmezanu
  • 2 łyżki  migdałów
  • 1 ząbek  czosnku
  • 100 g  fety
  • 4 łyżki  oliwy
  • 8 sztuk czarnych oliwek
  • 8 sztuk pomidorków cherry

Sposób przyrządzania:

  1. Z ciasta wytnij kółka, posyp parmezanem i piecz na złoto w temperaturze 200 st. C.
  2. Liście pietruszki zmiksuj z czosnkiem, migdałami, fetą i oliwą. Posól. Pastę wyciśnij na krążki.
  3. Na ciastkach ułóż połówki pomidorków oraz oliwek. Udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE