Dzisiaj jest: Sobota, 02.03.2024 Imieniny: Heleny i Pawła



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Brokuły z pieczarkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • duża róża brokułów (ok. 50 dag)
  • 15 dag  pieczarek
  • sok z cytryny
  • świeżo zmielony pieprz
  • zioła
  • sól
  • cukier
  • 1 sztuka kubek jogurtu naturalnego

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuły dokładnie umyć, wrzucić na 15 minut na wrzątek, osączyć, ostudzić.
  2. Świeże, młode pieczarki starannie oczyścić, obrać, umyć, osączyć, pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały.
  3. Połączyć brokuły z plasterkami pieczarek.
  4. Jogurt wymieszać z solą, cukrem, pieprzem i sokiem z cytryny.
  5. Polać sałatkę przygotowanym sosem, posypać ziołami lub zieleniną.
  6. Podawać z białym pieczywem z masłem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 23

Przepisy: 54


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE