Dzisiaj jest: Niedziela, 04.06.2023 Imieniny: Karola i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Czerwona sałatka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 6 osób


Składniki

  • 1/2 kg  marchwi
  • 2 sztuki pomarańcze
  • 1 sztuka pomarańczowa papryka
  • 1 pęczek  koperku
    Sos
  • 5 łyżek  oliwy
  • 3 łyżki  soku z cytryny
  • 1 łyżeczka  musztardy
  • 5 łyżek  soku z pomarańczy
  • 2 ząbki  czosnku
  • sól
  • ostra mielona papryka

Sposób przyrządzania:

  1. Marchew umyj, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pomarańcze obierz i pokrój w ćwiartki, a następnie w plasterki. Paprykę umyj, oczyść i pokrój w cienkie paseczki. Koperek umyj, osusz i posiekaj.
  2. Do miseczki wlej oliwę, soki z cytryny i pomarańczy. Czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do oliwy razem z musztardą, solą oraz mieloną papryką. Wymieszaj.
  3. Marchew, paprykę oraz plasterki pomarańczy przełóż do salaterki i zalej sosem. Posyp posiekanym koperkiem. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: kolekcja dobrej kuchni


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE