Dzisiaj jest: Wtorek, 02.06.2020 Imieniny: Erazma i Marianny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Czerwona sałatka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 6 osób


Składniki

  • 1/2 kg  marchwi
  • 2 sztuki pomarańcze
  • 1 sztuka pomarańczowa papryka
  • 1 pęczek  koperku
    Sos
  • 5 łyżek  oliwy
  • 3 łyżki  soku z cytryny
  • 1 łyżeczka  musztardy
  • 5 łyżek  soku z pomarańczy
  • 2 ząbki  czosnku
  • sól
  • ostra mielona papryka

Sposób przyrządzania:

  1. Marchew umyj, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pomarańcze obierz i pokrój w ćwiartki, a następnie w plasterki. Paprykę umyj, oczyść i pokrój w cienkie paseczki. Koperek umyj, osusz i posiekaj.
  2. Do miseczki wlej oliwę, soki z cytryny i pomarańczy. Czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do oliwy razem z musztardą, solą oraz mieloną papryką. Wymieszaj.
  3. Marchew, paprykę oraz plasterki pomarańczy przełóż do salaterki i zalej sosem. Posyp posiekanym koperkiem. Wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE