Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kapusta z jabłkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki niedużej główki czerwonej kapusty
  • 2 sztuki cebule
  • 1 sztuka jabłko
  • sok z 1 cytryny
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • cukier do smaku
  • drobno zmielony czarny pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę oczyścić, zdjąć wierzchnie liście, umyć, osączyć, poszatkować, lekko obgotować w osolonym wrzątku, osączyć, ostudzić.
  2. Zakwasić kapustę sokiem wyciśniętym z 1 cytryny.
  3. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, sparzyć wrzątkiem, dokładnie osączyć.
  4. Jabłko obrać, wyjąć gniazdo nasienne, pokroić, skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniało.
  5. Wymieszać szybko wszystkie składniki sałatki.
  6. Przyprawić do smaku solą, cukrem, sokiem z cytryny, lekko skropić oliwą, wymieszać, schłodzić.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 23

Przepisy: 54


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE