Dzisiaj jest: Środa, 27.05.2020 Imieniny: Jana i Juliusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Kolorowa sałatka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 40 dag  czerwonej kapusty
  • 1 sztuka zielona papryka
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 2 sztuki cebule
  • 25 dag  szynki w plastrach
  • 1 sztuka pomarańcza
  • 1/2 sztuki pęczka koperku
    Sos
  • 1 łyżeczka  octu winnego
  • 1/2 łyżeczki  musztardy
  • 3 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Z kapusty oderwać zewnętrzne liście. Umyć, osuszyć i usunąć głąb. Tak przygotowaną kapustę poszatkować i zblanszować w osolonym wrzątku.
  2. Papryki umyć, oczyścić, osuszyć i pokroić w paseczki. Cebule obrać i pokroić w krążki. Plasterki szynki pokroić w paski. Koper umyć, osuszyć i drobno posiekać. Pomarańczę wyszorować, zdjąć skórkę i pokroić ją w cienkie paseczki. Miąższ pomarańczy podzielić na cząstki i usunąć błonki.
  3. Do salaterki wsypać kapustę, papryki, cebulę, szynkę, skórkę i miąższ pomarańczy oraz koperek. Wymieszać.
  4. Ocet wlać do miseczki, dodać musztardę, oliwę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dobrze wymieszać.
  5. Przygotowanym sosem polać warzywa w salaterce. Wymieszać.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE