Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 opakowanie mixu sałat
2 sztuki pomidory
1 sztuka ogórek
1 sztuka mały słoik zielonych oliwek faszerowanych papryką
1 opakowanie sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego
250 g fety
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ogórek umyj, osusz i pokrój w półplasterki. Pomidor umyj, osusz i pokrój w kostkę. Fetę oraz oliwki odsącz z zalewy. Oliwki pokrój w plasterki, a ser w kostkę.
- Mieszankę sałat przełóż do miski. Dodaj ogórek, pomidory, fetę oraz oliwki. Wymieszaj.
- Sos sałatkowy przygotuj według przepisu na opakowaniu. Gotowym sosem polej sałatkę, wymieszaj i odstaw na 15 minut do lodówki.
Źródło przepisu: przyślij przepis!