Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
1 sztuka pierś z indyka
3 sztuki czerwone cebule
1 sztuka mała główka kapusty pekińskiej
2 sztuki papryczki jalapeno
1 sztuka papryczka chili
1 sztuka żółtka papryka
sól
1 sztuka puszka czerwonej fasoli
kilka łyżek majonezu
zioła do dekoracji
|
|
Sposób przyrządzania:
- Indyka umyj, osusz i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie pokrój mięso w kostkę.
- Cebule obierz, posiekaj w drobną kostkę, zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut. Następnie dobrze odciśnij.
- Kapustę poszatkuj. Papryki umyj, oczyść z nasion i pokrój w niedużą kostkę.
- Indyka, warzywa i odsączoną fasolę wrzuć do miski. Dodaj kilka łyżek majonezu i dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.
- Przed podaniem udekoruj ziołami.
Źródło przepisu: przyślij przepis!