Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ostra sałatka z papryczką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka pierś z indyka
  • 3 sztuki czerwone cebule
  • 1 sztuka mała główka kapusty pekińskiej
  • 2 sztuki papryczki jalapeno
  • 1 sztuka papryczka chili
  • 1 sztuka żółtka papryka
  • sól
  • 1 sztuka puszka czerwonej fasoli
  • kilka łyżek majonezu
  • zioła do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Indyka umyj, osusz i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie pokrój mięso w kostkę.
  2. Cebule obierz, posiekaj w drobną kostkę, zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut. Następnie dobrze odciśnij.
  3. Kapustę poszatkuj. Papryki umyj, oczyść z nasion i pokrój w niedużą kostkę.
  4. Indyka, warzywa i odsączoną fasolę wrzuć do miski. Dodaj kilka łyżek majonezu i dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.
  5. Przed podaniem udekoruj ziołami.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE