Dzisiaj jest: Środa, 03.06.2020 Imieniny: Leszka i Kłotyldy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Ostra sałatka z papryczką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka pierś z indyka
  • 3 sztuki czerwone cebule
  • 1 sztuka mała główka kapusty pekińskiej
  • 2 sztuki papryczki jalapeno
  • 1 sztuka papryczka chili
  • 1 sztuka żółtka papryka
  • sól
  • 1 sztuka puszka czerwonej fasoli
  • kilka łyżek majonezu
  • zioła do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Indyka umyj, osusz i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie pokrój mięso w kostkę.
  2. Cebule obierz, posiekaj w drobną kostkę, zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut. Następnie dobrze odciśnij.
  3. Kapustę poszatkuj. Papryki umyj, oczyść z nasion i pokrój w niedużą kostkę.
  4. Indyka, warzywa i odsączoną fasolę wrzuć do miski. Dodaj kilka łyżek majonezu i dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.
  5. Przed podaniem udekoruj ziołami.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE