Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
4 sztuki piersi z kurczaka
sól
pieprz
100 g pomidorków koktajlowych
1 opakowanie mieszanki sałat
1 sztuka awokado
oliwa z oliwek
- Marynata
1 łyżka octu balsamicznego
4 łyżki oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki tabasco
2 łyżki słodkiej papryki w proszku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Składniki na marynatę połączyć ze sobą, dobrze wymieszać i umieścić w głębokiej miseczce.
- Piersi kurczaka oczyścić i lekko rozbić tłuczkiem. Następnie włożyć je do marynaty na ok. 30 minut do lodówki.
- Awokado obrać, usunąć pestkę i pokroić w paski. Mieszankę sałat umyć, umieścić w misce. Dodać paski awokado, przecięte na pół pomidorki. Polac kilkoma łyżkami oliwy i doprawić.
- Mięso smażyć na grillu z obu stron przez 15-20 minut. Następnie pociąć je na mniejsze części i podawać na sałacie.