Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Przysmak brokułowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  brokułów
  • duże jabłko
  • 1 pęczek  bazylii
  • 1 pęczek  koperku
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 5 dag  suszonych śliwek bez pestek
  • 2 sztuki jaja na twardo
  • 3 ząbki  czosnku
  • 5 łyżek  sosu winegret
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuły umyć, zanurzyć na kilka minut w osolonej wodzie, osączyć, oddzielić różyczki, drobne pędy posiekać. Jabłko umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę, skropić sokiem z cytryny.
  2. Zieleninę umyć, posiekać. Śliwki umyć, pokroić. Czosnek obrać, rozetrzeć z sosem winegret. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, zalać sosem, wymieszać. Przybrać ćwiartkami jaj.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka sałatki i surówki


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE