Dzisiaj jest: Sobota, 06.06.2020 Imieniny: Pauliny i Laury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałata w sosie winegret


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • liście z 1/2 główki każdego rodzaju sałaty: lollo rosso, lollo bianco, radicchio, frisee, masłowa
  • 20 dag  pomidorków koktajlowych
  • 1 sztuka czerwona cebula
    Sos winegret
  • 100 ml  oliwy z oliwek
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 1 łyżka  musztardy Dijon
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

    Sałatę opłucz, osusz i porwij na kawałki. Zrób sos: sok z cytryny wymieszaj z musztardą, przypraw solą i pieprzem. Ucieraj, wlewając cienkim strumyczkiem oliwę. Pomidorki pokrój na połówki, a cebulę w cienkie krążki. Sałaty wymieszaj z sosem, posyp pomidorami i cebulą. Jeżeli sos winegret zacznie ci się warzyć w trakcie ucierania, można go uratować, dodając 1-2 łyżeczki gorącej wody.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

    Joanna Węglarowicz

    Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


    Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE