Dzisiaj jest: Środa, 30.11.2022 Imieniny: Andrzeja i Konstantego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Sałata z glazurowanymi kurkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 400 g  oczyszczonych kurek,
  • 1 opakowanie  mieszanki sałat,
  • 2 sztuki duże pomidory malinowe,
  • 2 sztuki zielone papryki,
  • 2 sztuki szalotki,
  • 2 ząbki  czosnku,
  • 4 łyżki  octu balsamicznego,
  • 2 łyżki  płynnego miodu,
  • 2 łyżki  posiekanego szczypioru,
  • 1 łyżka  masła,
  • 1 łyżka  oleju,
  • pieprz.

Sposób przyrządzania:

  1. Kurki dokładnie oczyścić. Paprykę pokroić na paski, a szalotki i czosnek na plasterki. Na patelni rozgrzać olej i masło.
  2. Podsmażyć szalotki z czosnkiem i papryką. Dołożyć kurki.
  3. Ocet wymieszać z miodem i wlać na patelnię, kiedy grzyby zmięknąć. Smażyć 3-4 minuty, poruszając patelnią, żeby grzyby równomiernie pokryły się glazurą.
  4. Zdjąć z palnika, dodać szczypior i zamieszać.
  5. Sałaty rozdzielić do misek. Dorzucić pokrojone na kawałki pomidory.
  6. Na wierzch przełożyć porcję grzybów z papryką. Polać sosem ze smażenia i oprószyć pieprzem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 25


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE