Dzisiaj jest: Niedziela, 07.06.2020 Imieniny: Roberta i Wiesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałata z pomarańczami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 główka  czerwonej sałaty
  • 1 główka  zielonej sałaty
  • 1 sztuka pomarańcza
  • 125 ml  kwaśnej śmietany
  • 1 szczypta  soli
  • 2 łyżeczki  masła
  • 1 łyżka  płatków migdałowych
  • cukier
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę porwać na liście, umyć i osuszyć. Liście porwać do miseczki na mniejsze kawałki.
  2. Pomarańcze obrać, podzielić na cząstki i obrać z błonek. Usunąć pestki i pokroić na połówki.
  3. Śmietanę doprawić solą, pieprzem i cukrem.
  4. Na patelni roztopić 2 łyżeczki masła i podsmażyć na nim płatki migdałowe.
  5. Do sałaty wrzucić pokrojoną pomarańczę i polać śmietaną. Wymieszać.
  6. Podawać posypane płatkami migdałowymi.
Smacznego!


Źródło przepisu: kolekcja dobrej kuchni


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE